menusearch
rastfan.com

شبیه سازی توامان (co simulation) ,

سه شنبه یکم فروردین ۹۶
(0)
(0)
شبیه سازی توامان (co simulation)
  یکی از ارکان مهم طراحی سیستمی پروژه­های مخابراتی، فرآیند شبیه­ سازی می­باشد. به یقین می­توان ادعا کرد که یک شبیه­ سازی دقیق و نزدیک به حالت عملیاتی، نقش عمده ای در موفقیت پروژه دارد. یکی از نیازهای اصلی طراحان سیستمهای مخابراتی، امکان شبیه سازی کامل یک سیستم مخابراتی بصورت یکپارچه است. معمولا تا به امروز، روال شبیه سازی ها بدین صورت بوده است که بخش RF، باند پایه و الگوریتمهای پردازشی، هر یک بصورت جداگانه و مستقل توسط نرم افزار مربوط به خود شبیه سازی می‌شدند. بعنوان مثال، بخش الگوریتم پردازشی در محیط matlab و بخش RF در محیط ADS شبیه ­سازی می­شوند. این امر، یک عیب بزرگ بهمراه دارد و آن اینکه عیوبی که بر اثر اتصال و کارکرد توام دو بخش بوجود می‌آمدند، هیچگاه در شبیه سازیها خودشان را نشان نمی­دهند و فقط در تست عملی و میدانی بود که چنین عیوبی آشکار می­شوند.
در حقیقت، بسیاری از عیوبی که بر اثر تجمیع بخش RF، الگوریتم های پردازشی و بخش الکترونیک بوجود می‌آید، هیچوقت خودشان را در شبیه سازی های جداگانه بخش های مختلف نشان نمی‌دهد و فقط در تست های میدانی خود را نشان می‌دهد. این مسئله ضربه بزرگی از لحاظ هزینه، وقت و اعتبار فنی به شرکت های مخابراتی وارد می‌آورد. شبیه سازی مشترک جلوی چنین ضربه ای را می‌گیرد.
جهت حل این مشکل، شرکت­های بزرگ مخابراتی از شبیه­سازی مشترک بخش RF و پردازش (اصطلاحا co-simulation) استفاده می­کنند. امروزه شبیه سازی مشترک (co-simulation) جایگاه خود را در شرکت های بزرگ مخابراتی جهان پیدا کرده است. کمپانی­های پیشرو در زمینه مخابرات بیسیم، شبکه و صنایع دفاعی به این مسئله به عنوان ابزاری کارا و قابل اعتماد، نگریسته و از آن در طراحی سیستم های خود بهره جسته اند.در صنایع مخابراتی کشور ما نیز، نیاز به استفاده از این ابزار، بشدت احساس می‌شود.





























هدف اصلی، شبیه­ سازی کامل تمامی بخش­های یک سیستم مخابراتی(از نوک آنتن تا خروجی بیت­ها) است. لازم بذکر است که در دنیا چندین نرم ­افزار برای انجام co-simulation وجود دارد. این نرم ­افزارها عبارتند از: systemvue, ADS ptolemy, SimRF matlab, cadence. البته نرم ­افزار­های دیگری نیز هستندکه از اهمیت کمتری برخوردارند. در مرحله اول کار، بایستی مطالعه کاملی روی تمامی روشها انجام گیرد و روش بهینه با تجه به شرایط پروژه انتخاب گردد. سپس روش مورد نظر بطور کامل مورد بررسی و تجزیه-تحلیل قرار می­گیرد. در نهایت، تمامی بخش­های یک فرستنده-گیرنده عملی بطور کامل شبیه سازی می‌گردد.






گالری تصاویر محصول
تصاویر
بیشتر
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر